Testa och byt om du inte är nöjd

Enligt svensk lag lag har man minst 15 dagar ångerrätt på allt man handlar på Internet. Och detta gäller även webbhotell om du precis köpt ett som du inte är nöjd med. Du som konsument har rätt till att avsluta ett konto inom skälig tid (15 dagar oftast), men även vissa webbhotell erbjuder längre i upp till 60 dagar.

Ett tips är att testa så många webbhotell som du bara kan inom denna tidsramen, då är du säker på att du får ett som du blir nöjd med. Dock får du se upp med att det inte är någon återbetalning på domännamn eller uppläggningsavgift då detta inte räknas in som en produkt, utan tjänst. Och enligt domänavtal så kan man oftast inte avbryta ett köp om en domän blivit registrerad av en registrar.

Vilket ska man välja?

Jag tycker att du ska tänka på framtiden av din verksamhet på Internet. Tänk inte bara att du ska ha ett webbhotell med en domän just nu. Allt få många webbhotell erbjuder endast 1 domän på konto, och väljer du ett sånt företag kan det blir dyrt för dig i framtiden. Välj även ett som ser professionellt ut och som funnits i branschen ett tag. Då kommer du med största sannolikhet att bli nöjd!

Comments are closed.